fbpx

O víkendu 4. a 5. července se uskutečnily dva plavecké závody tzv. CORONA CUP”, kde jsme měli svoje plavce. V Praze se uskutečnil pod hlavičkou ČSPS – CORONA CUP dorostu a dospělých a v Brně jsme společně s Jihomoravským plaveckým svazem zorganizovali CORONA CUP JMK.

CORONA CUP dorostu a dospělých Praha

Koncem června si v pražském Podolí svůj Corona Cup užívali žáci, první červencový víkend patřila tato venkovní padesátka české plavecké elitě, která si po dlouhé závodní abstinenci přijela poměřit své síly.
Kvůli koronavirové pandemii nečeká letos plavce žádný vrcholný mezinárodní závod. Mistrovství Evropy a olympijské hry byly přeloženy na příští rok a odloženo bylo rovněž prosincové MS v krátkém bazénu.
Pro většinu českých vrcholových plavců to je tak jediný a poslední závod sezóny.
S ohledem na přísná hygienická opatření se ho mohlo zúčastnit maximálně 200 sportovců a proto byl určen pouze pro ty, kteří se v minulém roce umístili na domácím šampionátu do desátého místa.
Mezi nimi bojovalo o medaile i 9 bazénových plavců brněnské Komety: Filip Chrápavý, Marika Surová, Matěj Máša, Karel Hána, Marek Peringer, Clementina Fraňková, Tomáš Peciar, Štěpán Kučera a Denis Hýbl.

“Plavci se na tento závod moc těšili, a to nejen z důvodu dlouhé závodní pauzy, ale právě pro jedinečnost této soutěže. “ říká trenér Roman Havrlan.

Závodilo se se ve třech půldenních blocích. Každý plavec musel absolvovat devět startů: 50 a 100 metrů volný způsob, znak, prsa a motýlek a 200 metrů polohový závod.

“Závod byl jedinečný i netradičním modelem hodnocení disciplín. Plavali se pouze rozplavby na čas bez finálových závodů a o vítězi Corona Cupu rozhodl součet bodů FINA ze všech devíti disciplín.” upřesňuje trenér.

Naši plavci byli ve slušné formě. Už po prvním dni figuroval Filip Chrápavý na průběžném druhém místě a Marika Surová na místě třetím. Tyto pozice si oba udrželi až do konce závodů.
V kategorii starších juniorů získala Marika Surová prvenství.

“Mám s plavců radost. Bylo vidět, že si to užívají.” dodává a Roman Havrlant.

V kategorii mladší dorostenci se umístil Matěj Máša na 8 místě, Tomáš Peciar doplaval mezi staršími dorostenci na místě 6.
V kategorii mladší dorostenky se umístila Clementina Fraňková na 9. pozici.

“Skvělé závody s překvapivě dobrými výkony! Převládá radost z mnoha osobních rekordů a jedinečné historické soutěže.”  hodnotí výsledky svých svěřenců trenér Roman Havrlant.
Gratulujeme!

CORONA CUP JMK Brno

V sobotu 4. července 2020 se na brněnském plaveckém stadionu za Lužánkami uskutečnil Jihomoravský Corona Cup. Závod probíhal ve dvou půldenních blocích a celkem v 5 disciplínách.
Zúčastnilo se ho přibližně 130 závodníků z 10 plaveckých klubů. Barvy Komety reprezentovalo 57 sportovců.
“Plavali velmi dobře a získali spoustu medailí.“ chválí své svěřence Josef Horký, trenér plaveckého klubu Kometa.

Naši plavci vybojovali celkem 26 medailí:
10 zlatých: Zatloukalová Ema, Hynek Oliver, Hrubanová Nela, Winter Filip, Havrlant Ondřej, Kopáček Martin, Hasilová Monika, Kupčová Sabina, Klok Pavel a Pavlíčková Anna.
10 stříbrných: Navrátil Martin, Řiháček Adam, Křepelková Natálie, Žlůva Hynek, Říhová Sára, Juřicová Tereza, Maršík Ondřej, Lengyelová Barbora, Boháč Milan
6 bronzových: Dokoupilová Nikol, Winter Šimon, Žlůva Vojta, Hladovec David, Doležel Aleš a Sedláčková Aneta.

“Byly to velmi povedené závody a plavecký klub Kometa Brno byl hodně vidět.”  hodnotí závod Josef Horký.